Sturing bevestigt desastreus Vitesse-nieuws: 'We hebben een heel groot probleem'

Sturing bevestigt desastreus Vitesse-nieuws: 'We hebben een heel groot probleem'

13 april - 16:43
112

Edward Sturing bevestigt de grote problemen rondom de toekomst van Vitesse. De interim-trainer van de Arnhemse club kan niet beloven dat de hekkensluiter van de Eredivisie het seizoen nog af kan maken vanwege enorme liquiditeitsproblemen.

"Je weet de situatie waar we in zitten, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen", begint Sturing tegenover ESPN voorafgaand aan PSV-Vitesse. "We gaan nu kijken hoe de wedstrijden lopen en dat heb ik gedaan. Elke keer hoop je op meer en ga je kijken of je een resultaat kan boeken." Vitesse won slechts één competitiewedstrijd in 2024.

Of Vitesse volgend seizoen nog zou bestaan kon al niet worden gegarandeerd, maar nu vertelt Sturing dat Vitesse dit seizoen wellicht niet af kan maken. "Daar is ook een probleem, een liquiditeitsprobleem, ook voor dit seizoen. Daar zijn we nog druk mee. We hebben wel een groot probleem, dat heeft de directie ook gezegd", besluit Sturing.

Vitesse staat acht punten achter op nummer zestien RKC Waalwijk met nog vier wedstrijden te gaan. De kans is dus enorm dat Vitesse, mits de club blijft bestaan, zal degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie.