Arsenal verzuimt te profiteren van misstap Liverpool: Man City de lachende derde

Arsenal verzuimt te profiteren van misstap Liverpool: Man City de lachende derde

14 april - 19:27
35

Arsenal heeft zondag niet kunnen profiteren van de misstap van Liverpool eerder op de dag. De ploeg van coach Mikel Arteta verloor met 2-0 van Aston Villa, waardoor Manchester City nu koploper is in Engeland.

Liverpool verloor eerder op de dag al van Crystal Palace, waardoor Arsenal een gouden kans in de schoot geworpen kreeg. Met een zege op Aston Villa zouden de Londenaren alleen koploper worden in Engeland. Arteta stelde dan ook zijn beste elf spelers op. Jurriën Timber is op de weg terug van zijn zware blessure, maar hij zat nog niet bij de selectie.

In het eigen Emirates Stadium probeerde Arsenal vanaf het begin vat te krijgen op de bezoekers uit Birmingham. Kansen creëren was lastig, maar Arsenal was wel de bovenliggende partij. In de tweede helft speelde Aston Villa sluwer en kreeg de ploeg van Unai Emery de overhand. In de slotfase onderstreepte de ploeg die dominantie, want vijf minuten voor het einde maakte invaller Leon Bailey de openingsgoal. Ollie Watkins maakte uiteindelijk ook nog de 2-0.

De nederlaag zal bij Arsenal extra hard aankomen, omdat de ploeg stevig aan kop had kunnen komen. Manchester City is door het verlies van Arsenal en Liverpool de lachende derde en is nu koploper in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola staat nu twee punten voor op de twee naaste belagers.