'Barcelona zet uit 'luiheid' streep door grote namen, opvolger Xavi is bekend'

'Barcelona zet uit 'luiheid' streep door grote namen, opvolger Xavi is bekend'

15 april - 08:43 Laatste update: 08:51
3

Diario SPORT weet het zeker: Rafael Márquez wordt de nieuwe trainer van FC Barcelona als Xavi Hernández bij zijn besluit blijft om te vertrekken. De Catalanen lijken daarmee een streep te zetten door een aantal grote namen.

Bij Barcelona hoopt men nog altijd dat Xavi zich bedenkt en blijft. Sinds hij zijn vertrek aankondigde, is Barça beduidend beter gaan presteren. Toch lijkt Xavi niet van gedachten te veranderen en dus moet Barça een vervanger kiezen. De kans is volgens Diario SPORT groot dat Márquez, momenteel trainer van Barça B, volgend seizoen voor de groep staat.

Daarmee lijkt Barcelona een streep te zetten door onder meer 'de Duitse weg'. Alleen Hansi Flick was nog overgebleven als kandidaat, omdat hij momenteel zonder club zit. Ook sprak Deco namens Barça met Roberto De Zerbi. De zeer hoge clausule die Brighton & Hove Albion in zijn contract liet opnemen gooit echter roet in het eten.

Volgens het Spaanse medium heeft Barcelona nu uit 'luiheid en onzekerheid' besloten om de zoektocht naar een andere trainer te staken. Deco wil iemand met kennis van de jeugdelftallen en ervaring in de Spaanse competitie. Daarom geldt ook Luis Enrique (Paris Saint-Germain, red.) nog als een kandidaat, maar die optie wordt gezien als 'onmogelijk'. Marquez zou intern al 'onze coach' worden genoemd.