BVB naar halve finale na spektakel tegen Atlético: Maatsen belangrijk met treffer

16 april - 22:45 Laatste update: 22:54
37

Borussia Dortmund heeft zich na een héérlijk duel in het eigen Signal Iduna Park ten koste van Atlético Madrid geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De Duitse ploeg won mede dankzij een doelpunt van Ian Maatsen met 4-2 van de Spanjaarden.

De return in de kwartfinale van de Champions League begon spectaculair. Al in de tweede minuut kreeg Marcel Sabitzer de bal op miraculeuze wijze niet in het doel van nog geen twee meter afstand. Twee minuten later kreeg ook Alvaro Morata aan de andere kant een levensgrote kans. De Spaanse spits stiftte rakelings naast.

Daarna was Dortmund de betere ploeg en dat resulteerde in de 33e minuut in de 1-0. Na een heerlijke pass van Mats Hummels was het Julian Brandt die in de korte hoek via Jan Oblak raak wist te schieten. Vijf minuten later kwam BVB zelfs op 2-0. Na een snelle inworp bracht Sabitzer Ian Maatsen in stelling. De Nederlandse linksback schoot de bal strak in de verre hoek en bepaalde daarmee de ruststand.

Na rust moest Atlético wat terug doen om uitschakeling in het miljardenbal te voorkomen. De ploeg van Diego Simeone kwam sterk uit de kleedkamer. In een kort tijdsbestek werd de 2-0 achterstand weggepoetst. Hummels, in de eerste helft nog goed voor een assist, werkte een kopbal van Mario Hermoso in eigen doel. Daarna miste Angel Correa eerst nog een levensgrote kans op de 2-2, maar niet veel later schoot de aanvaller alsnog raak. De kraker mondde zo uit in een heus spektakelstuk.

Zo snel als Atlético de achterstand wegpoetste, zo snel herstelde Dortmund de marge weer. Binnen een tijdsbestek van vier minuten was het eerst Niclas Füllkrug die knap raak kopte en daarna pegelde Sabitzer de bal van buiten de zestien achter Oblak. Atlético kon het Maatsen en co. daarna niet meer lastig maken. Het bleef bij 4-2, waardoor Dortmund de halve finale van het miljardenbal bereikt.