Been gaat niet aan de slag bij NEC in nieuwe functie: 'Dat is me veel meer waard'

Been gaat niet aan de slag bij NEC in nieuwe functie: 'Dat is me veel meer waard'

17 april - 09:30
19

Mario Been zal waarschijnlijk nooit terugkeren bij NEC in een andere functie. De analist was tussen 2006 en 2009 werkzaam bij de Nijmegenaren als hoofdtrainer, maar een nieuw avontuur in Gelderland lijkt er niet in te zitten.

"Ik heb nooit met NEC gesproken over een terugkeer in welke functie dan ook. Ik denk niet dat ik dat moet willen", begint Been in gesprek met De Gelderlander. Hij heeft in het verleden mooie prestaties neergezet bij NEC en de oud-voetballer denkt dat hij die niet meer kan evenaren. "Stel het gaat slecht, dan vervagen de mooie herinneringen. Ik sta nu voor altijd in de geschiedenisboeken als de trainer die Europees voetbal heeft gehaald met NEC en heeft overwinterd. Dat is me veel meer waard."

Een van de mooiste herinneringen voor Been bij NEC is de overwinning op Dinamo Boekarest in de voorrondes van de UEFA Cup in 2008. De voormalig trainer van de club is nog altijd geliefd in Nijmegen, want zodra hij als analist in De Goffert is, wordt zijn naam met enige regelmaat gescandeerd vanaf de tribune. "Daar geniet ik telkens enorm van. Het is een stukje respect wat de mensen voor mij hebben. Ik zal me nooit negatief uitlaten over NEC, omdat ik weet wat een mooie club dit is."

Been is ook onder de indruk van het huidige NEC. "Ik had niet verwacht dat ze het dit seizoen zo goed zou doen, want ik had aanvankelijk niet zo’n hoge pet op van deze selectie", aldus de analist. Trainer Rogier Meijer is volgens Been de fundering van het succes. "Hij heeft echt een eenheid van het elftal gemaakt en hij laat de spelers herkenbaar en aanvallend voetbal spelen. Ik acht NEC zeker niet kansloos tegen Feyenoord, maar als Feyenoord hetzelfde niveau haalt als tegen Ajax wordt het een lastig verhaal."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: