'Ik ben niet de bad guy, kennelijk gaat Vitesse liever failliet... Shockerend'

'Ik ben niet de bad guy, kennelijk gaat Vitesse liever failliet... Shockerend'

17 april - 20:16
49

Coley Parry, de afgewezen eigenaar van Vitesse, was bereid nog eens drie miljoen euro in de club te steken. De Arnhemmers hebben dit voorstel, waarbij de Amerikaan in ruil de leiding bij de zoektocht naar nieuwe aandeelhouders wilde nemen, afgewezen. 

"De drie miljoen die ik heb aangeboden vorige week, betreft geen lening maar een liquiditeitsinjectie", legt Parry in gesprek met Voetbal International uit. "Tevens heb ik voorgesteld om de lening van ongeveer vijftien miljoen te laten vallen. In totaal ligt er dus achttien miljoen op tafel. In ruil wil ik inderdaad betrokken zijn bij het vinden van nieuwe aandeelhouders. Beide partijen hebben daar baat bij. Vitesse kan op die manier blijven bestaan en voor mij ligt er zo een kans om mijn investering terug te verdienen."

Vitesse sluit geen deal met Parry. "Ik ben niet de bad guy hier", benadrukt de zakenman. "Waarom is mijn voorstel een slechte deal voor Vitesse? Kennelijk laten ze de club nog liever failliet gaan dan dit aanbod te overwegen. Shockerend." Inmiddels is er een WHOA-procedure aangevraagd. "De WHOA gaat niet alleen ten koste van mijn investering, maar ook ten koste van allerlei crediteuren uit Arnhem die gewoon betaald kunnen worden als ze mijn achttien miljoen niet zouden afslaan. Ik vind het onbegrijpelijk en onverantwoord."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: