Aparte situatie: Bayern in gesprek om eerder ontslagen trainer terug te nemen

Aparte situatie: Bayern in gesprek om eerder ontslagen trainer terug te nemen

18 april - 07:51
13

Bayern München en Julian Nagelsmann zijn in gesprek over een nieuwe termijn als coach. Dat meldt de zaakwaarnemer van de trainer. Apart is dat Nagelsmann pas een jaar geleden werd ontslagen door Der Rekordmeister

Volker Struth, de zaakwaarnemer van Nagelsmann, vertelt in de Spielmacher-podcast van 360 media over de onderhandelingen. "Iedereen vraagt me of hij terugkeert naar Bayern, maar dat wordt in de komende dagen beslist. Binnen vijf, zes of zeven dagen maakt Nagelsmann zijn keuze. Het zou echt onzin zijn om te zeggen dat er niet gesproken wordt tussen beide partijen."

Nagelsmann is op dit moment nog bondscoach van Duitsland en bereidt zich voor op het EK in eigen land. Toch is hij stiekem ook al met zijn toekomst bezig en die ligt wellicht ook niet bij Bayern. "Natuurlijk zijn er gesprekken, maar ik kan wel zeggen dat niet alleen Bayern geïnteresseerd is. Het is mijn werk om dit verborgen te houden, maar het zou een grap zijn om te verzwijgen dat er gesprekken lopen."

Eerder werd al bekend dat de Duitse bond Nagelsmann ook graag langer aan zich wil binden als bondscoach. In april, voor het EK, beslist de coach dus over zijn toekomst. Veel topclubs zoeken nog naar een trainer voor komend seizoen. Naast Bayern moeten ook Liverpool en FC Barcelona nog een coach aanstellen voor volgend seizoen.