'Alarmfase één voor Memphis: Nederlander mogelijk aan laatste maand bezig bij Atlético'

'Alarmfase één voor Memphis: Nederlander mogelijk aan laatste maand bezig bij Atlético'

18 april - 07:35 Laatste update: 17:08
104

Memphis Depay is mogelijk aan zijn laatste maanden bezig bij Atlético Madrid. Verschillende Spaanse media, zoals MARCA, melden dat de Madrilenen een grote schoonmaak willen houden en de spits lijkt daar onderdeel van te worden.

Volgens MARCA wil Atlético een aantal spelers laten vertrekken om ruimte vrij te maken voor talenten en geld te besparen voor nieuwe transfers. Memphis zou een 'zekerheidje' zijn op het lijstje. Ook Stefan Savic, Ángel Correa en Saul Niguez zouden op dit lijstje staan. Of er ook al interesse is in het viertal, is nog onbekend. Ook Relevo kwam met het nieuws dat Memphis en zijn drie ploeggenoten mogen vertrekken uit Madrid.

De dertigjarige Memphis werd in de winter van 2023 door Atlético overgenomen van FC Barcelona. Sinds zijn komst gaan de prestaties van de Nederlander op en neer. Memphis kampt regelmatig met blessures en staat ook nu weer enkele weken aan de kant, maar als hij speelt is hij regelmatig belangrijk voor Atlético. Dit seizoen staat de spits op negen goals en twee assists in 28 officiële wedstrijden.

Atlético mag dan van Memphis en consorten afwillen, dat wordt nog wel een flink karwei. De Nederlander heeft nog een contract tot 2025 en ook de andere spelers liggen nog langdurig vast bij de club. Er moet dus een club met een goed bedrag komen om de Nederlander los te kunnen weken. Anders zal Memphis gewoon bij Atlético blijven.