Van Persie maakt indruk op Heerenveen: 'Beter dan gesprekken met Steijn en Kruys'

Van Persie maakt indruk op Heerenveen: 'Beter dan gesprekken met Steijn en Kruys'

18 april - 10:10
92

SC Heerenveen heeft een zeer positief gesprek gevoerd met Robin van Persie, weet clubwatcher Sander de Vries. De journalist van de Leeuwarder Courant vertelt in de podcast Omroep Abe dat de jeugdtrainer van Feyenoord een 'serieuze kandidaat' is om Kees van Wonderen op te volgen.

Van Persie wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Heerenveen. De oud-spits, die bij Feyenoord de O18 onder zijn hoede heeft, kan in het Abe Lenstra Stadion zijn eerste stappen als hoofdtrainer zetten. "Van Persie heeft een uitermate goede indruk achtergelaten op de mensen van Heerenveen", stelt De Vries. "Ook als het gaat om de trainingsvisie die hij heeft, de werkwijze. Dat was beter dan de gesprekken met Maurice Steijn en Rick Kruys."

De Vries denkt dat de bal bij Van Persie ligt. "Ik heb wel de indruk, bij wijze van spreken: Robin van Persie hoeft zijn handtekening maar te zetten bij Heerenveen", zegt hij. "Hij is een hele serieuze kandidaat. Ik dacht aanvankelijk: dit kan niet, dit zie ik niet voor me. Maar dan ga je toch wat rondbellen en wat mensen ernaar vragen. Nu denk ik toch dat het wel kan."

Feyenoord wil graag langer door met Van Persie. Khalid Boulahrouz, een goede vriend van de topscorer aller tijden van Oranje, vertelde eerder deze week bij Rondo dat Van Persie graag wil 'sleutelen aan zijn eigen profiel'. "Hij wil heel graag hoofdtrainer worden. Hij wil de tijd gebruiken: wie ben ik als trainer? Wat komt er allemaal bij kijken, welke valkuilen? Dat wil hij ontdekken als hoofdtrainer."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: