Oudgediende flirt met terugkeer naar PEC: 'Wil niets liever en kan nog veel'

Oudgediende flirt met terugkeer naar PEC: 'Wil niets liever en kan nog veel'

18 april - 10:29
7

Kamohelo Mokotjo wil dolgraag terugkeren bij PEC Zwolle. De 33-jarige Zuid-Afrikaan, die tien jaar geleden met de Blauwvingers zowel de KNVB beker als de Johan Cruijff Schaal won, kent nog altijd warme gevoelens tegenover de club.

Inmiddels is Mokotjo actief bij Sekhukhune United, de nummer vier van Zuid-Afrika. Toch denkt hij nog altijd van waarde te kunnen zijn voor PEC. "Ik kan nog veel. Ik ben weliswaar 33 jaar, maar voel me 28. Omdat ik in goede conditie ben en heel fit. Daarnaast is het een voordeel dat PEC niet meer op kunstgras speelt, maar op echt gras. Dat helpt ook op mijn leeftijd", zegt de middenvelder in gesprek met de Stentor.

Mokotjo speelde tien jaar geleden 34 duels voor PEC, voordat hij in 2014 vertrok naar FC Twente. Hij houdt nog altijd warme gevoelens over aan zijn tijd in Zwolle. "Als PEC mij een contract aanbiedt, kom ik direct terug. Ik ben een nostalgisch persoon, weet je. It’s about believing in the magic", droomt hij.

Realiteit
De regionale krant sprak ook met Mark Coonen, technisch manager van de Zwollenaren, over hoe reëel de uitspraken van Mokotjo zijn. "Mokotjo heeft dit jaar best wel aardig gepresteerd in Zuid-Afrika, zeker na zijn blessure van vorig jaar. Dus als hij zegt: ik wil op het trainingsveld laten zien hoe goed ik nog ben, mag hij me altijd bellen", zegt hij.

"Al hangt het wel af van een hoop factoren", meent Coonen, die Mokotjo vorig jaar al eens kreeg aangeboden. Toen is hij daar niet op ingegaan. "Ik ga er weliswaar over, maar het gaat altijd in overleg met de scouting", zegt hij. "Hebben zij hem goed in beeld? Wat hebben we nu en op onze scoutingslijst staan? En is het de moeite om hem te laten komen? Maar nogmaals, een jongen als Mokotjo mag altijd bellen. Dan nemen we sowieso de telefoon op", besluit Coonen.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: