Championship boven Eredivisie-top: 'Feyenoord en PSV toonden interesse'

Championship boven Eredivisie-top: 'Feyenoord en PSV toonden interesse'

18 april - 11:10
19

Milan van Ewijk verkoos afgelopen zomer een stap naar Coventry City boven een transfer naar Feyenoord of PSV. De Nederlandse top was geïnteresseerd in de diensten van de toenmalige verdediger van sc Heerenveen, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Van Ewijk verraste door Heerenveen te verruilen voor een avontuur in het Championship. "Het is allemaal vrij snel gegaan. Ik had net het EK afgerond met Jong Oranje, dus mijn focus lag eerst daarop. Daarna ben ik op vakantie gegaan met vrienden en mijn vriendin. Maar toen ik een week terug was bij Heerenveen, ging het plotseling behoorlijk snel. Feyenoord en PSV toonden interesse, maar er was nog niets bekend over de invulling van de posities daar", zegt hij.

"Coventry was meteen behoorlijk direct. Ze wilden me echt graag hebben", gaat Van Ewijk verder. "Ik heb ook met Gustavo Hamer gesproken. Hij vertelde me over de club, hun ambitie en de jongens in het team. Dat klonk alsof ik goed in het team zou passen. Daar heb ik mijn keuze op gebaseerd."

Van Ewijk legt uit waarom hij niet is ingegaan op de belangstelling van Feyenoord en PSV. "Natuurlijk is het mooi om in de top van Nederland te spelen en uiteindelijk bij het grote Oranje te komen. Een voorbeeld daarvan is Quilindschy Hartman, die erg goed speelt en ook wordt geselecteerd. Maar daar heb ik niet echt naar gekeken. Ik wilde een nieuwe uitdaging in het buitenland. Ik denk dat Coventry en de competitie daar goed bij me passen, bij mijn profiel."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: