Van Basten schrikt: 'Echt speciaal slecht, dit kan niet slechter'

Van Basten schrikt: 'Echt speciaal slecht, dit kan niet slechter'

18 april - 11:29
26

Marco van Basten is verbijsterd door de strafschop van Bernardo Silva in de penaltyserie tussen Manchester City en Real Madrid. Mede door de misser van de Portugees heeft De Koninklijke zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League.

Silva was de tweede penaltynemer voor City. Zijn zwakke inzet door het midden werd gepakt door Real-doelman Andriy Lunin. "Waarom blijf je als keeper niet de hele serie in het midden staan?", vraagt Youri Mulder zich bij Ziggo Sport af. "Je ziet ze altijd naar een hoek gaan, maar er is er altijd één die door het midden schiet. Moet je wel zorgen dat je ze zelf alle vijf maakt..."

Van Basten schrikt door de inzet van Silva. "Als je het hebt over een slecht genomen penalty, dan is dit een slecht genomen penalty. Als de keeper een hoek kiest, kan hij hem nog wegtrappen met zijn voet", zucht San Marco. "Deze is speciaal slecht genomen, echt speciaal slecht." 

"Hij kan hem stiften, hij kan wachten en kijken wat de keeper doet, maar hij doet niets van dat alles", gaat Van Basten verder. "Hij schiet hem half hoog, niet in de hoek én niet hard. Dit kan niet slechter."