'Dorpssoap lijkt ten einde': Team Jonk en FC Volendam bereiken mondeling akkoord

'Dorpssoap lijkt ten einde': Team Jonk en FC Volendam bereiken mondeling akkoord

18 april - 12:46
41

Nieuws uit Volendam: FC Volendam en Wim Jonk hebben de vredespijp gerookt, meldt De Telegraaf. Jonk, voormalig trainer en directeur profvoetbal in het vissersdorp, en zijn team hebben een regeling getroffen voor ZZP'ers Michel Hordijk, Freek de Boer, Patrick Oudejans en Rick Menick. Het kwartet stond na hun gedwongen vertrek bij de club met lege handen, waardoor een rechtszaak dreigde.

De gang naar de rechter wordt niet gemaakt, weet de ochtendkrant. Volendam blijft hiermee een 'fiks bedrag' bespaard, terwijl de club afziet van een hoger beroep. Voormalig voorzitter Piet Kemper is er als bemiddelaar in geslaagd de partijen dichter tot elkaar te laten komen. 'In het akkoord werd tevens de decharge opgenomen voor het gevoerde beleid van het vorige bestuur dat zodoende werd gerehabiliteerd', klinkt het.

Jan Smit met zijn medebestuursleden werd weggestuurd. In het overleg van woensdagavond bleek dat er echter op financieel vlak geen reden tot paniek. Joost Quant, advocaat van Team Jonk, laat zich uit over het mondelinge akkoord, die tot zijn verbazing op straat liggen. "De afspraken worden nu uitgewerkt. Pas als de handtekeningen droog zijn is er een definitieve deal. Dan zal ook het deel van de nog lopende procedure worden ingetrokken en zal er ook geen hoger beroep worden ingesteld."

"Wim Jonk, Matthias Kohler, Ruben Jongkind en Jasper van Leeuwen hebben water bij de wijn gedaan in het belang van heel Team Jonk, maar ook in het belang van de club. Het belang van heel team Jonk bestaat eruit dat ook de vier ZZP'ers nu hun geld krijgen", aldus Quant. Smit is eveneens blij met de uitkomst. "Natuurlijk ben ik verheugd dat onze naam is gezuiverd en dat achter deze slepende soap een punt kan worden gezet."

"Ik ben in 2019 met Wim Jonk en zijn team in FC Volendam gestapt, omdat de club me aan het hart gaat en we onze droom – promotie naar de Eredivisie – wilden verwezenlijken", zegt de zanger. "De reden om het bestuur weg te sturen, zogenaamd financieel wanbeleid, was een drogreden. Dat heb ik altijd gezegd."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: