Kraay vraagt Almere-directeuren over vermeende interesse in Ajax-assistent Maduro

Kraay vraagt Almere-directeuren over vermeende interesse in Ajax-assistent Maduro

19 april - 23:07 Laatste update: 23:13
19

Hedwiges Maduro is niet in beeld bij Almere City. Dat heeft Hans Kraay junior vrijdagavond onthuld in de studio van ESPN. De naam van de assistent-trainer van Ajax viel al snel toen duidelijk werd dat Alex Pastoor het na dit seizoen voor gezien houdt in Flevoland. 

Kraay jr. was onlangs in Almere, waar hij aan tafel zat met zowel Johan Hansma (technisch manager) als John Bes (algemeen directeur). "Ik vroeg hen hoe het zat met de nieuwe trainer", begint de ESPN-presentator/analist. "Hedwiges Maduro is géén kandidaat", bevestigt hij vervolgens. "Ik heb toen gevraagd waarom niet.  Omdat ze hem heel hoog hebben zitten. Dat hebben ze nog steeds, maar ze gaan geen afkoopsom betalen voor een trainer."

Wedden

Meer odds

De succesvolle promovendus van afgelopen seizoen verkocht Maduro vorig jaar voor 700.000 euro aan Ajax. Daar ging hij aan de slag als de rechterhand van Maurice Steijn. Inmiddels assisteert hij diens opvolger: John van 't Schip. 

De oud-middenvelder werd medio 2020 aangesteld als trainer van de O21 van Almere, waarmee hij een jaar later landskampioen werd. In april van datzelfde jaar tekende de 39-jarige Maduro een contract om als assistent bij de hoofdmacht te beginnen.