Blinker dicht Feyenoorder grote toekomst toe: 'Hij kan echt Europese top worden'

Blinker dicht Feyenoorder grote toekomst toe: 'Hij kan echt Europese top worden'

21 april - 18:17
12

Regi Blinker denkt dat Yankuba Minteh over genoeg talent beschikt om het tot de Europese top te schoppen. De Feyenoord-aanvaller beschikt volgens de voormalig vleugelspeler over alle ingrediënten om geschiedenis te gaan schrijven. 

Blinker, die een rijk verleden heeft bij Feyenoord, wordt voorafgaand aan de bekerfinale voor de camera bij ESPN gevraagd naar wie hij liever kijkt: Igor Paixão of Minteh: "Ik kijk toch liever naar Minteh", antwoordt Blinker. "Omdat Minteh dat onvoorspelbare ontzettend in zich heeft. Het kan soms knullig overkomen en hij kan ook echt geniaal zijn. Hoe meer hij geniale momenten laat zien hoe sneller hij zich gaat ontwikkelen. Ik geniet echt van hem."

Wedden

Meer odds

Volgens Blinker, die jarenlang in De Kuip speelde, is het erg knap dat Minteh zich ondanks zijn jonge leeftijd (19) al zo snel ontwikkelt. "Iedereen heeft een mening over hem. Eén, twee, drie jaar zich zo ontwikkelen, en dan kan hij echt Europese top worden."

Feyenoord huurt Minteh dit seizoen van Newcastle United. De huurovereenkomst met de Engelse club loopt na dit seizoen in principe af, maar zowel Feyenoord als Minteh zelf heeft al aangegeven langer met elkaar door te willen gaan.