Been noemt favoriet voor opvolger Slot: 'Zelfde manier van trainen ook'

Been noemt favoriet voor opvolger Slot: 'Zelfde manier van trainen ook'

28 april - 12:55
28

Mario Been denkt dat Marino Pusic een uitstekende opvolger van Arne Slot is bij Feyenoord. De huidige coach van Shakhtar Donetsk werkte al met de vertrekkende Feyenoord-coach en volgens de analist is dat ook direct de belangrijkste reden om hem te polsen.

"Wat heel belangrijk is, Slot is een bepaalde weg ingeslagen. En een hele goede weg als je kijkt naar de laatste drie jaren dat hij er nu zit", vertelt Been bij ESPN over de opvolging van Slot. "Van een Conference League-finale, naar een kampioenschap en naar het winnen van de beker. Dan denk ik dat je heel dicht bij zijn manier van trainen moet blijven en daar zijn mensen uitermate geschikt voor die al met hem gewerkt hebben."

Been noemt voor het continueren van die werkwijze een aantal namen. "Dan kom je allereerst op Sipke Hulshoff, maar die gaat mee naar Liverpool dus dat is vervelend. Daarna denk je aan Pusic die daar heeft gezeten. Die zat hier pas aan tafel en dat vind ik een uitstekende trainer om Slot op te volgen. Dan heb ik het puur over de manier van werken en dat hij dat kan continueren bij Feyenoord."

Pusic is op dit moment coach van Shakhtar Donetsk en het is niet bekend of hij open staat voor een terugkeer in Rotterdam. "We hebben allemaal goede jaren gehad en minder goede jaren. Hij heeft nu een half jaar Shakhtar als ervaring erbij gekregen. Ik weet niet hoe hij het daar naar zijn zin heeft, dus het is ook maar een beetje dagdromen. Maar het lijkt met belangrijk dat iemand de werkwijze van Slot gaat continueren."