'Hoop dat Feyenoord Hancko kan houden, want vind maar eens nog zo’n type als hij'

'Hoop dat Feyenoord Hancko kan houden, want vind maar eens nog zo’n type als hij'

29 april - 18:53 Laatste update: 19:03
44

Arnold Mühren hoopt op een langer verblijf van Dávid Hancko bij Feyenoord. De verdediger maakt veel indruk op de voormalig Oranje-international. Ook zag Mühren Luka Ivanušec uitblinken bij Feyenoord tegen Go Ahead Eagles (1-3).

"De lef die Beelen nog een beetje meer moet krijgen in balbezit, heeft Hancko dus wel", begint Mühren, die Hancko heeft opgenomen in zijn Elftal van de Week in De Telegraaf. "Die speelt in, beweegt door en maakt zo ook goals. Die jongen heb ik nog geen één keer door de ondergrens zien zakken en speelt altijd een 7, minimaal. Ik hoop dat Feyenoord hem kan houden, want vind maar eens nog zo’n type als hij."

Ook is Mühren vol lof over het spel van Ivanušec tegen Go Ahead Eagles. "Hij moest erg wennen dat er bij Feyenoord ook iets anders wordt gevraagd dan goed zijn in balbezit", aldus de oud-voetballer. "Nu zie ik hem ook terug sprinten, dus hij heeft de knop omgezet."

Mühren denkt dat Feyenoord in de toekomst nog 'veel plezier' kan gaan beleven aan Ivanušec. "Hij heeft een individuele actie, een steekpass, ziet diepgaande mensen, zakt in om de één-twee te spelen en beweegt door. Zijn tweede goal was een klassegoal."