'Groot nieuws uit Manchester: United hakt knoop door over toekomst Ten Hag'

'Groot nieuws uit Manchester: United hakt knoop door over toekomst Ten Hag'

3 mei - 07:14 Laatste update: 12:17
200

Erik ten Hag is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Manchester United. Dat meldt The Athletic. Volgens het Britse medium wil het clubbestuur de Nederlander niet ontslaan, wegens een gebrek aan een beter alternatief én de hoge kosten die Ten Hag zijn ontslag met zich mee zullen brengen.

Al lange tijd bestond er in Engeland discussie over de houdbaarheid van Ten Hag bij Manchester United. De resultaten laten dit seizoen te wensen over en de onvrede rondom zijn beleid groeide. Met het nieuws van The Athletic lijkt alle onrust echter uit de lucht. United ziet geen beter alternatief en zou een ontslag van de Nederlander te duur vinden.

United staat met nog drie speelrondes te gaan op een teleurstellende zesde plek. Champions League-voetbal, en waarschijnlijk ook Europa League-voetbal wordt daarmee misgelopen. Wel kan de ploeg van Ten Hag nog een gooi doen naar de FA Cup. Op 25 mei staat de Manchester Derby op het programma. De winnaar gaat met de felbegeerde trofee aan de haal. Mocht United de wedstrijd winnen, komt het alsnog direct in de groepsfase van de Europa League terecht.

Het aanblijven van Ten Hag houdt ook in dat er een belangrijke kandidaat voor de trainerspositie bij Ajax afvalt. De Amsterdammers zouden op een ontslag van de Nederlander willen wachten, om hem direct terug aan te kunnen stellen in de Johan Cruijff ArenA. Dat ontslag lijkt er nu dus niet meer te komen. Francesco Farioli en Graham Potter zijn daarmee de twee voornaamste kandidaten geworden.