Pavlidis: 'Ik heb er amper van kunnen slapen, het maalde maar door mijn hoofd'

'Amper kunnen slapen door topscorersrace, het ging maar door mijn hoofd'

11 mei om 11:29
Laatste update: 11 mei om 11:45

Vangelis Pavlidis heeft 'een tijdje amper kunnen slapen' door de strijd om de topscorerstitel in de Eredivisie. De Griekse spits dacht constant aan het maken van doelpunten, waarna hij aan besloot te kloppen bij technisch directeur Max Huiberts.

In gesprek met De Telegraaf doet Pavlidis een boekje open, als het over de Willy van der Kuijlen-trofee gaat. Pavlidis voert de topscorerslijst momenteel aan met 28 goals. "Laat ik het zo zeggen… ik heb er een tijdje amper van kunnen slapen", vertelt de aanvalsleider, die vervolgens aangeeft wanneer het malen begon. "In de week na 'Ajax-thuis' en voor 'Sparta-uit'."

"Het maalde maar door mijn hoofd, ik kon aan niets anders denken dan aan het móéten scoren. Terwijl ik er al een stuk of twintig had gemaakt. Die druk, het sloopte mij", vervolgt Pavlidis, die besloot om hulp te vragen aan Huiberts. "Ik zei: Max, ik heb een probleem en jij moet mij helpen’ Ik vertelde wat er door mijn hoofd spookte, gaf mezelf bloot."

"En ongelooflijk maar waar: na zijn antwoord was alle last van mijn schouders gevallen. Ik ga niet zeggen wat hij exact vertelde, maar alles wat hij zei was raak. Max legde de vinger naadloos op de zere plek", besluit Pavlidis.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: