Ajax kent geen enkel probleem met zwak Borac

19-09-2008 01:03

Behalve een korte opleving na de pauze van de Servische thuisploeg, kwam Ajax geen moment in gevaar. Al in de twaalfde minuut opende Miralem Sulejmani tegen zijn landgenoten de score. Met een schitterende stiftbal verdubbelde Luis Suarez de voorsprong.

Na de onderbreking ging het kort mis voor de Amsterdammers en liet Urby Emanuelson zich verschalken. Het zorgde voor de aansluitingstreffer, maar lang kon kon Borac niet aan een stunt denken. Twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar bepaalden de eindstand op 1-4.

De aanvoerder van Ajax stond zes duels droog, maar liet zien weinig zelfsvertrouwen kwijt te zijn geraakt. Na een intikker haalde hij vier minuten voor tijd verwoestend hard uit met links. In de slotfase ging Sulejmani uit voorzorg naar de kant. Hij kreeg diverse tikken te verwerken en met het oog op De Klassieker van aankomende zondag tegen Feyenoord nam Van Basten geen risico.