Situatie bij PSV doet Hiddink pijn

Situatie bij PSV doet Hiddink pijn

27-01-2009 11:34

De bondscoach van Rusland laat in het Eindhovens Dagblad zijn licht schijnen over de situatie. "Het is me te gemakkelijk om de verantwoordelijkheid voor het slechte spel nu alleen bij trainer Huub Stevens te leggen", zegt Hiddink. "De clubleiding is daar ook debet aan. PSV blijft een goede, warme club, maar in combinatie daarmee moet je wel hoge eisen blijven stellen aan alle mensen die er werken."

De huidige prestaties staan in groot contrast met de behaalde resultaten in de periode van Hiddink, die de jarenlange supermatie van PSV inluidde. "In die tijd stond er een zeer aansprekend geheel. Vooral voor jonge voetballers uit binnen- en buitenland. Je was als club een springplank voor spelers die na twee à drie jaar een stapje hogerop konden komen. Iedereen wist: om bij PSV te slagen, moet je aan een vrij hoog niveau voldoen. Dat gaf de club een fantastische aantrekkingskracht."

Het excuus van de Eindhovenaren dat de financiën om op die manier te investeren momenteel ontbreken, vindt Hiddink te makkelijk. "Op zo'n manier verschaf je jezelf een alibi. Het gaat er juíst om dat je als club inventief bent en de juiste contacten hebt", aldus de voormalig trainer van PSV.