Overname AS Roma stap dichterbij

Overname AS Roma stap dichterbij

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2009 om 20:09za 23-05-2009 om 20:09

Vinicio Fioranelli onderhandelt namens het geïnteresseerde conglomeraat met Roma en de Italiaanse mededingingsautoriteit, die zijn goedkeuring moet geven omdat de Giallorossi beursgenoteerd zijn.

De autoriteiten hebben inmiddels het groene licht gegeven, wat de overname van Roma een stuk dichterbij brengt. "Het ziet er erg goed uit", zegt Fioranelli. "We gaan erg zorgvuldig te werk en we hopen snel met definitief nieuws te komen. Bij een overname kun je echter niet over één nacht ijs gaan."

Zolang de onderhandelingen zich voortzetten kan Roma zich niet op de transfermarkt begeven. Daarom zijn fans van de Italiaanse club woest op de Sensi-familie, die de club in onzekerheid houdt. "Dat is niet terecht. De huidige eigenaren verdienen veel respect en bij een overname moet nu eenmaal een bepaald traject bewandeld worden. Daar gaat tijd in zitten", zegt Fioranelli.

Met de financiële steun van de investeerdersgroep hoopt Roma de aansluiting te hervinden met de grote drie uit Noord-Italië. Dit seizoen moet de club het doen met een plekje in de subtop.

Lees meer over: AS Roma

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws