Rutten heeft profijt van veelzijdige selectie

Rutten heeft profijt van veelzijdige selectie

Gepubliceerd: dinsdag 18 augustus 2009 om 16:28di 18-08-2009 om 16:28

Tegen de club uit Israël zijn André Ooijer en Stanislav Manolev geschorst, terwijl Dirk Marcellis en Orlando Engelaar met blessures kampen. Door de vele afwezigen heeft Rutten besloten de zestienjarige Zakaria Labyad aan zijn selectie toe te voegen.

Hoe de oefenmeester de afwezigheid van de verdedigers gaat opvangen is nog onduidelijk. Wel heeft Rutten profijt van het feit dat hij binnen zijn selectie beschikt over verschillende defensieve krachten die op diverse posities inzetbaar zijn.

"Ik heb graag spelers die op meerdere posities inzetbaar zijn. Dat geeft me veel meer mogelijkheden", geeft Rutten te kennen. Zo kunnen onder meer Carlos Salcido, Timmy Simons en Francisco 'Maza' Rodriguez ook in het centrum van de defensie uit de voeten.

"Ik denk wat dat betreft niet zo in vaste kaders. Posities moeten dubbel bezet zijn. Het seizoen is nog lang, we hebben iedereen hard nodig", aldus Rutten, die naar alle waarschijnlijkheid met Jan Kromkamp als rechtsback aan het duel in Tel Aviv zal beginnen.

Doelman Andreas Isaksson, afgelopen zondag na afloop van het duel met Ajax (4-3 winst) nog fel bekritiseerd, lijkt zich geen zorgen om zijn basisplaats te hoeven maken. Hoewel de Zweed bij de openingstreffer in de fout ging, benadrukt Rutten dat Isaksson 'PSV in andere situaties een paar keer gered heeft'.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws