Hesp 'vecht' voor respecteren van contracten

Hesp 'vecht' voor respecteren van contracten

Gepubliceerd: woensdag 10 februari 2010 om 10:10wo 10-02-2010 om 10:10

"De crisis moet geen excuus zijn om spelerssalarissen maar te verlagen. Bestaande contracten dienen gewoon gerespecteerd te worden", aldus Hesp tegenover De Telegraaf.

HFC Haarlem werd recent failliet verklaard waardoor spelers plotseling op straat kwamen te staan."Als je de verhalen van die jongens van Haarlem hoort, dat is gewoon diep triest. Wij zijn nog dagelijks bezig om hen aan werk te helpen of bij een andere club onder te brengen. Tot de tweede vrijdag van maart mogen ze nog bij een betaaldvoetbalclub terecht."

Indien een speler geen club weet te vinden moet men geduld hebben tot aan komend seizoen. "Lukt dat niet rest er niets anders dan een uitkering aanvragen en wachten tot ze volgend seizoen weer ergens kunnen voetballen. Dat geldt voor zeven à acht spelers".

De problemen in het betaalde voetbal zijn volgens Hesp mede ontstaan door het nemen van verkeerde beslissingen."Het beleid is bij veel clubs meer gebaseerd op ambities dan op de begroting. Daardoor werden salarissen betaald die zo'n club eigenlijk niet kon dragen."

De onzekerheid waarin spelers zich bevinden is een zorgelijke situatie. De voetballers van HFC Haarlem waren ook al maanden op zoek naar zekerheid. "Spelers zeiden 'laat de boel hier maar klappen, dan heb ik tenminste rust thuis en kan ik op zoek naar wat anders'. Bij Veendam geven spelers nu ook aan dat ze de problemen meenemen op het veld", aldus Hesp.








 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws