'Met gezonde en ongezonde spanning naar Twente gekeken'

'Met gezonde en ongezonde spanning naar Twente gekeken'

14-04-2010 23:42

Jelmer van der Dussen
TILBURG

Jol haalt alles uit de kast om het FC Twente tijdens de twee laatste competitiewedstrijden zo moeilijk mogelijk te maken en heeft de steun van de fans daarbij hard nodig. Na het puntverlies van FC Twente op bezoek bij AZ (1-0) en de winst van Ajax op Willem II (0-2) bedraagt het verschil tussen de koploper uit Enschede en de achtervolger uit Amsterdam slechts één punt.

"Ik heb met gezonde en met ongezonde spanning naar de wedstrijd van FC Twente gekeken", zei Jol na de overwinning in Tilburg. "AZ is een moeilijk te bespelen ploeg, dat hebben wij ook ervaren. Maar wij hadden de moeilijke wedstrijden aan het begin van het seizoen en FC Twente en PSV krijgen ze nu. Je ziet dat we gelijk naderen."

Jol was tevreden over de manier waarop Ajax met de druk van het móeten winnen omging. De buitenwacht verwachtte dat de Amsterdammers in Tilburg de aansluiting met de lijstaanvoerder zouden vinden en die verwachting losten ze in. Jol: "Er lag aardig wat druk op deze wedstrijd. We konden maar één ding doen en dat was winnen. Daar gingen we goed mee om."

Ajax kende op bezoek bij Willem II een vliegende start toen Luis Suarez al na drie minuten de score opende vanaf de penaltystip. "Het is jammer dat we ondanks dat vroege doelpunt de scherpte en de overtuiging misten om die tweede treffer te maken. Dan krijgt Willem II nog een kans bij 0-1, maar na onze tweede goal was de wedstrijd eigenlijk gespeeld", besloot Jol.