Ketting: Jaar van de bevestiging belangrijk

Ketting: "Jaar van de bevestiging belangrijk"

16-05-2010 14:19

Lucas Janssens
LOMMEL

Vier ploegen strijden in België nog om het laatste ticket voor eerste klasse: Roeselare, KVSK United en Eupen. Bij het Limburgse KVSK United maken twee landgenoten het mooie weer: Jeroen Ketting en Jason Oost.

De 29-jarige Ketting is een belangrijke factor in het geheel van Franky Van der Elst. De aanvaller werd opgeleid bij AZ en kwam na omzwervingen in Haarlem, Volendam en Leeuwarden in de Belgische tweede divisie terecht. Daar maakte hij tijdens de afgelopen competitie zestien treffers en ook in de eindronde vond hij al één keer de weg naar de netten.

"Ik voel me hier heel goed in Lommel", zegt Ketting aan VoetbalPrimeur. "Iedereen gaat hier voor elkaar door het vuur en toont respect. Het Belgische voetbal ligt me goed. En ook de samenwerking met de trainer is uitstekend."

Dat tonen de cijfers van Ketting ook aan. Vorig seizoen vond hij achttien keer de weg naar de netten. Twee goede seizoenen na elkaar. Dat is hem in eigen land nooit gelukt. "Ook in Nederland heb ik veel gescoord, maar er zaten enkele minder seizoenen tussen. Ik kon het niet altijd goed vinden met de trainer. Het jaar van de bevestiging is belangrijk voor mijn carrière."

Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. De Belgische eersteklasser Sint-Truiden lonkt naar de spits. "De interesse flatteert me, maar ik hou mij er nu niet mee bezig. Ik heb het ook niet in eigen handen en hoor wel wat er uitkomt."

"Nu ga ik alles op alles zetten in de eindronde. We hebben allemaal drie punten, het wordt dus heel spannend. In Eupen gaan we voor de drie punten, maar het wordt niet makkelijk. Ik schat de ploeg hoger in dan Roeselare."