Pastoor: Ga er vanuit dat de bal gaat rollen

Pastoor: "Ga er vanuit dat de bal gaat rollen"

03-12-2010 19:00

"We gaan er alles aan doen om gewoon te spelen, dus gaan we er vanuit dat de bal morgen gaat rollen", spreekt Alex Pastoor op de website van Excelsior. "We hebben we gewoon kunnen trainen, alleen konden we dinsdag en woensdag niet terecht in het stadion. We hebben toen op het kunstgras naast het stadion getraind. Het belangrijkste is hoe de jongens er mee omgaan en die klagen eigenlijk nergens over."

Na een sterke competitiestart is Excelsior teruggezakt naar de degradatiezone. De trainer is desondanks tevreden over het spel van de Kralingers, ook tegen VVV-Venlo en Willem II. "Qua punten zeker, al hadden het er zes moeten zijn. Voetballend waren we namelijk beter dan beide tegenstanders. Dan we van Willem II niet gewonnen hebben, kunnen we onszelf aanrekenen. We hadden, zeker gezien ons spel, voor de 0-2 moeten gaan in plaats van de 0-1 veilig willen stellen."

Pastoor zal NAC Breda met dezelfde elf bestrijden als Excelsior gewend is. Met die formatie dient handhaving gerealiseerd worden. Zeker mogelijk, meent de eindverantwoordelijke. "We hebben meer punten gehaald dan wie dan ook verwacht had en twee tot drie keer zo goed gevoetbald dan mensen van ons hadden verwacht. Voetballend kunnen we met vrijwel elke ploeg mee. We zijn goed in het controleren van wedstrijden alleen niet in het omzetten daarvan in de uitslag. We zijn duidelijk nog groeiend in het creëren en afmaken van kansen."

Excelsior moet het zaterdag stellen zonder Andrea Fileccia en Wouter Gudde.