Bayern bereid om regeling te treffen met AZ

Bayern bereid om regeling te treffen met AZ

15-05-2011 17:36

Ook dit seizoen lijkt het lastig voor beide clubs om een geschikte datum te vinden waarop zij tegen elkaar kunnen oefenen. "We zijn al een hele tijd bezig om deze oefenwedstrijd in te plannen. Tot op heden is dat erg lastig. In Duitsland kennen ze een ander soort voorbereiding", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de officiële website van AZ.

"Waar wij in Nederland alleen de Johan Cruijff Schaal hebben, spelen ze daar een aantal officiële wedstrijden om de Super Cup. Als wij ons plaatsen voor Europees voetbal, lijkt het uitgesloten dat het gaat lukken. Een oefenwedstrijd in de winterstop is ook geen optie. Dan hebben we te maken met trainingskampen en het risico op winters weer."

"Het Nederlands elftal speelt wel een oefenwedstrijd tegen Bayern, maar dat is na de competitie en past vooral in het voorbereidingsschema van Oranje richting het EK. Een duel na de competitie zien wij niet zitten. We willen wel tegen een representatief elftal aantreden. Als hun sterren thuisblijven, hebben wij er weinig aan. Als het niet lukt om een datum te vinden is Bayern overigens bereid om een goede regeling met ons te treffen."