Vincken houdt Excelsior in slotfase in leven

19-05-2011 22:51

Excelsior ging de wedstrijd tegen FC Den Bosch in als grote favoriet, maar kwam van een koude kermis thuis. Vlak nadat de Kralingers een penalty claimden na een vermeende handsbal nam Den Bosch de leiding. Paco van Moorsel kopte koel raak op aangeven van Danny Verbeek.

Excelsior kwam nog voor rust terug in de wedstrijd. Ryan Koolwijk, die een sterke wedstrijd speelde, zag toe hoe Roland Bergkamp zijn pass knap ineens verlengde: 1-1. In de tweede helft leek het echter helemaal mis te gaan voor de ploeg van Alex Pastoor.

FC Den Bosch kwam namelijk op een 3-1 voorsprong. Jordens Peters bracht de Brabanders op voorsprong na een fout van doelman Nico Pellatz en via Van Moorsel werd het zelfs 3-1, maar Excelsior kwam in de laatste tien minuten toch nog terug. Invaller Tim Vincken trof twee keer doel, waardoor Excelsior nog alle uitzicht heeft op handhaving.