Groep I: foutloos Spanje grijpt WK-ticket
Frankrijk maakt zich op voor play-offs

15-10-2013 22:54

Spanje had in Groep I voldoende aan een gelijkspel, maar liet er geen gras over groeien. Zoals altijd werd het vizier gericht op het meest maximale resultaat. Alvaro Negredo zorgde in Albacete voor de openingstreffer door een pass van Andrés Iniesta op waarde te schatten.

In de tweede helft maakte Spanje het karwei definitief af. Juan Mata, speler van Chelsea, bepaalde de eindstand op 2-0. Het WK-ticket werd zodoende een feit.

Frankrijk met vertrouwen naar play-offs
Door het resultaat in Spanje werd Frankrijk automatisch veroordeeld tot het spelen van play-offs. De ploeg van Didier Deschamps, dat alleen bij een nederlaag van de wereldkampioen nog uitzicht had op de groepswinst, won zelf met 3-0 van Finland.

Franck Ribéry bracht Frankrijk na acht minuten al op voorsprong. Een eigen doelpunt van de Fin Joona Toivio en een treffer van Karim Benzema zorgden voor de eindstand.