HSV-spits Rudnevs neemt afslag naar Hannover
Letse spits kwam dit seizoen weinig aan bod

HSV-spits Rudnevs neemt afslag naar Hannover

10-01-2014 10:29

Rudnevs (25) presteerde in zijn eerste seizoen in de Bundesliga nog prima met twaalf goals, maar in de huidige jaargang moest hij achter Pierre-Michel Lasogga genoegen nemen met een rol op het tweede plan. De Letse international stond één keer in de basis en viel zes keer in, maar scoorde niet.

Hannover 96, dat twee punten meer verzameld heeft dan HSV, is blij met de aanvallende versterking. "We verhogen daarmee de opties in de voorhoede en krijgen er een speler bij, die zijn doelgerichtheid al heeft laten zien in de Bundesliga", zegt technisch directeur Dirk Dufner op de clubsite.

Rudnevs gaat in Hannover op zoek naar meer speeltijd. "Ik heb in de eerste seizoenshelft bij HSV niet de minuten gekregen die ik me voorgesteld had", reageert de spits. "Daarom heb ik snel beslist na het aanbod van Hannover. Ik wil spelen en eraan bijdragen we succes hebben."

Van Marwijk liet al weten dat hij tijdens de geopende transfermarkt een spits aan zijn selectie toe wil voegen. Na het vertrek van Rudnevs heeft de coach nog maar één nummer 9 over. "Het liefst heb ik vandaag een nieuwe spits, maar als ik over twee weken mijn gewenste speler krijg, dan is dat belangrijker", aldus Van Marwijk.