Simeone rekent op Italiaans instituut: Ik verwacht de beste versie van Milan
"Een open wedstrijd zou in het voordeel van AC Milan zijn"

Simeone rekent op Italiaans instituut: "Ik verwacht de beste versie van Milan"

10-03-2014 14:11

Onder leiding van coach Diego Simeone hoopt Atlético Madrid zich dinsdag voor de eerste keer sinds 1997 te plaatsten voor de kwartfinales van de Champions League. De 43-jarige Argentijn speelde destijds op het middenveld van de tweede club van Madrid.

In de return tegen AC Milan voor eigen publiek weet Simeone maar al te goed wat zijn ploeg te doen staat. "We zullen het middenveld moeten controleren om de Italiaanse aanvalsdrift in toom te kunnen houden", blikte hij maandag vooruit. De ploeg van trainer Clarence Seedorf, een goed bekende van Simeone door hun gezamenlijke tijd in de Spaanse en Italiaanse competitie, moet in Madrid een achterstand van 0-1 goedmaken.

"Een open wedstrijd zou in het voordeel van AC Milan zijn", meende de coach van de Madrilenen. "Zij zijn een aanvallend team gezien de spelers die zij hebben. We moeten het meeste maken van de ruimte die we krijgen. AC Milan is een groot instituut. Ze zijn gewend aan deze competitie en beschikken over spelers met veel talent. Ik verwacht de beste versie van AC Milan. Het wordt moeilijk want er staat veel op het spel. En dat is het moment waarop grote spelers opstaan, inherent aan de situatie waarin een club verkeert."