Valencia verslaat Villarreal in streekderby dankzij treffers Fuego
Thuisploeg komt pas in de slotfase in de problemen: 2-1

23-03-2014 20:51

Valencia heeft de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Villarreal in eigen voordeel beslist. In Estadio de Mestalla werd een verdiende 2-1 zege geboekt door de thuisploeg.

Javier Fuego vertolkte een hoofdrol in de overwinning van Valencia. De Spaanse middenvelder brak de ban in de 35ste minuut en zorgde vlak voor rust ook voor de tweede treffer. Zijn elftal leek de winst eenvoudig over de streep te gaan trekken, maar maakte het in de slotfase alsnog spannend.

Min of meer vanuit het niets zorgde Giovani Dos Santos in de 83ste minuut voor de aansluitingstreffer. Villarreal ging in de daaropvolgende minuten op jacht naar de gelijkmaker. Valencia liet puntenverlies echter niet toe en hield de marge van één treffer intact.

Valencia komt met 39 punten op de achtste plek van de Primera División. Villarreal staat zevende met 45 punten.