Kroatië woedend: 'De Japanse scheidsrechter stierf voor Brazilië als een kamikaze'
'De Japanse killer heeft in de rug van bondscoach Niko Kovac geschoten'

13-06-2014 09:27
11

In Kroatië heeft men woedend gereageerd op het optreden van scheidsrechter Yuichi Nishimura tijdens het openingsduel van het WK tegen Brazilië (3-1). De strafschop die de arbiter gaf aan Fred zorgde voor grote frustratie. Neymar faalde niet vanaf elf meter en bracht Brazilië zo op de verlossende voorsprong.

Fred speelde onzichtbaar. Een kleine twintig minuten voor het einde ging hij echter gretig naar de grond toen hij de hand van Dejan Lovren op zijn schouder voelde. Nishimura zag de spits vallen en blies snel op zijn fluit: strafschop. Neymar maakte de 2-1 vanaf de stip, in blessuretijd bepaalde Oscar de eindstand op 3-1.

In Kroatië is men woedend op Nishimura, meldt het ANP. 'De strafschop was een cadeautje', schrijft tportal.hr. Ook Jutarnji List is duidelijk. 'De grote roof! Wat een eersteklas smeerlapperij'. Novi List schrijft het volgende: 'De Japanse 'killer' heeft in de rug van bondscoach Niko Kovac geschoten'. Ook internetwebsite Dvevnik.hr had geen goed woord over voor de scheids. 'De Japanse scheidsrechter stierf voor Brazilië als een kamikaze'.

Naast de gegeven strafschop waren er meer discutabele momenten. Een doelpunt van Kroatië werd afgekeurd omdat de mistastende doelman Julio Cesar aangevallen zou zijn door een aanvaller van de Kroaten. Ook de gele kaart die Neymar kreeg leverde discussie op, zijn elleboogstoot was goed voor rood.