Baskenland lonkt voor FC Groningen; PSV op weg naar Bulgarije of Oostenrijk
FC Groningen krijgt bij plaatsing voor derde voorronde tegenstander van formaat

Baskenland lonkt voor FC Groningen; PSV op weg naar Bulgarije of Oostenrijk

18-07-2014 13:10
2

Wanneer FC Groningen zich weet te ontdoen van het Schotse Aberdeen wacht de Eredivisie-club in de derde voorronde van de Europa League een aantrekkelijk affiche. De Groningers komen in dat geval uit tegen het Spaanse Real Sociedad. PSV treft in de derde voorronde van het Europese toernooi de winnaar van de tweestrijd tussen PFC Botev Plovdiv en SKN Sankt Pölten.

FC Groningen werkte donderdagavond het eerste duel met de Schotse tegenstander af; op Pittodrie stond na negentig minuten spelen een 0-0 eindstand op het bord. Volgende week volgt de return in Euroborg. Wanneer FC Groningen Aberdeen weet te kloppen, kan de club zich opmaken voor een pittige tegenstander. De naam van Real Sociedad kwam vrijdag uit de UEFA-koker rollen.

De Basken, sinds deze zomer werkgever van Eredivisie-topscorer Alfred Finnbogason, eindigden afgelopen seizoen op een zevende plek in de Primera División. In Europa nam de club tijdens de vorige voetbaljaargang deel aan de Champions League. In een groep met Manchester United, Bayer Leverkusen en Shakhtar Donetsk eindigde Real Sociedad op een vierde en laatste plek.

PSV naar Oostenrijk of Bulgarije
PSV moet nog even geduld hebben voordat het weet welke tegenstander de club op 31 juli en 7 augustus treft. De winnaar van het treffen tussen Botev Plovdiv, de nummer vier van Bulgarije en afgelopen seizoen bekerwinnaar in het land, en Sankt Pölten mag het in de volgende ronde opnemen tegen de eredivisionist uit Noord-Brabant.

De club uit Oostenrijk, twaalf dagen geleden nog oefenopponent van de Eindhovenaren (PSV won dit duel met 1-0, red.), eindigde afgelopen seizoen op een vierde plek in de Bundesliga en bereikte de finale van het nationale bekertoernooi. In de eindstrijd was Red Bull Salzurg met 4-2 te sterk. Botev Plovdiv won donderdag de eerste ontmoeting tussen de twee clubs. In eigen huis waren de Bulgaren met 2-1 te sterk voor de club uit Oostenrijk.

De loting voor de derde voorronde van de Europa League in beeld: