Duurste doelman in Primera Divisíon wil Courtois doen vergeten bij Atlético
Oblak gaat voor zijn kansen vechten in Madrid

Duurste doelman in Primera Divisíon wil Courtois doen vergeten bij Atlético

22-07-2014 20:57
2

Met veel ambitie is Jan Oblak begonnen aan zijn nieuwe avontuur bij Atlético Madrid. De 20-jarige Sloveense keeper mikt op een basisplaats bij de Spaanse landskampioen.

Bij Atlético hoopt Oblak in de voetsporen te treden van Thibaut Courtois, die terugkeert naar Chelsea nadat hij drie seizoenen de vaste doelman was in het Vicente Calderón. De verwachtingen rondom Oblak zijn hooggespannen, want met zijn prijskaartje van bijna twintig miljoen euro is hij momenteel de duurste doelman in Spanje.

Oblak kwam onlangs over van Benfica en denkt met Atlético de juiste keuze te hebben gemaakt. "Ik dacht dat Atlético de beste club voor mij was, omdat ik met mensen van het team heb gesproken en het mij beviel wat ze vertelden", aldus de Sloveen tegenover Spaanse media. "Dit is een geweldige beslissing geweest."

"Toch kom ik hier niet naartoe om iemand te vervangen", vervolgde Oblak. "Net als de twee andere doelmannen hier ga ik er alles aan doen om geweldige resultaten voor het team te behalen. Het is mijn doel om uiteindelijk basisspeler te worden."