Uiterst correct Cambuur werpt Friese pechvogel reddingsboei: Het is heel vervelend
Oud-Heerenveen-speler: "Hopelijk krijg ik een tweede kans om me te bewijzen"

Uiterst correct Cambuur werpt Friese pechvogel reddingsboei: "Het is heel vervelend"

02-08-2014 08:19
4

Geert-Arend Roorda moest al vroeg een streep door zijn voorbereiding zetten. De clubloze middenvelder kreeg van SC Cambuur de kans om zijn conditie op peil te houden bij de club, een achillespeesblessure zette de voetballer echter langdurig buitenspel.

Cambuur werpt Roorda nu een reddingsboei toe. De Friese club geeft Roorda de kans om zijn revalidatie af te werken in Leeuwarden. Mogelijk krijgt hij in een later stadium, wanneer Roorda weer fit is, de kans om alsnog een contract te verdienen bij Cambuur. "Het is heel vervelend voor Geert-Arend wat er is gebeurd. We hebben geen verplichtingen tegenover hem, maar willen hem wel graag de mogelijkheid bieden om te kunnen herstellen", zegt technisch manager Marcel Keizer in gesprek met het Friesch Dagblad.

Wanneer Roorda de looptraining weer mag hervatten, staat de deur van Cambuur open. Bij de club zal Roorda een individueel programma volgen. Of de 26-jarige middenvelder, oud-speler van onder meer sc Heerenveen, Excelsior en NEC Nijmegen, in aanmerking komt voor een nieuwe proefperiode, moet blijken. "Geert-Arend moet eerst weer helemaal fit worden. Dan kunnen we altijd nog zien of we hem een nieuwe testperiode aanbieden. Maar dat moment is nog zo ver weg", aldus Keizer tegenover de krant.

Roorda noemt de opstelling van Cambuur 'heel netjes'. "Hopelijk krijg ik een tweede kans om me te bewijzen", aldus de voetballer, die rekening moet houden met een absentie van ongeveer zes maanden.