Liverpool werkt mee aan 'extreem moeilijke keuze' van begeerde mandekker
Deen keert terug naar Bröndby

Liverpool werkt mee aan 'extreem moeilijke keuze' van begeerde mandekker

30-08-2014 13:16
2

Daniel Agger vervolgt zijn carrière niet bij FC Barcelona of Arsenal, maar Bröndby IF. De Deense club heeft de verdediger zaterdag voor vier miljoen losgeweekt bij Liverpool.

Agger keert in Denemarken terug bij zijn eerste club, zo maakte Liverpool bekend in een statement. De Deen had de uitdrukkelijke wens om weer veel aan spelen toe te komen, terwijl hij met zijn gezin ook wilde terugkeren naar zijn vaderland. Bröndby was bereid hem die kans te geven.

In totaal kwam hij tot 232 wedstrijden voor Liverpool, waar Agger erg geliefd was. "Liverpool is een deel van mijn leven geworden. Deze club verlaten is extreem moeilijk. Ik heb veel aanbiedingen van Premier League-clubs en Europese clubs afgewezen om bij Bröndby aan de slag te kunnen."

De 64-voudig international brak door bij Bröndby en keert nu na ruim 8,5 jaar terug bij de Deense topclub. "Dit is het juiste moment om terug naar huis te gaan."

Agger had bij Liverpool geen uitzicht op een basisplek na de komst van Dejan Lovren (Southampton). Aanvankelijk leek hij op weg naar Barcelona, terwijl ook Arsenal op het vinkentouw zat. Vorig seizoen speelde de verdediger twintig competitiewedstrijden.