Ik heb de statistieken bekeken en Mulder heeft het beter gedaan dan Vermeer
"Mulder krijgt nu dat verwijt, maar dat vind ik niet fair"

"Ik heb de statistieken bekeken en Mulder heeft het beter gedaan dan Vermeer"

02-09-2014 09:28
15

De overgang van Kenneth Vermeer van Ajax naar Feyenoord heeft ook de supportersvereniging van Feyenoord behoorlijk verrast. Voorzitter Ron Smit keek vreemd op van de gevoelige transfer, omdat Fred Rutten ook al de beschikking heeft over Erwin Mulder.

"Kijk, ik ben geen trainer en sta niet elke dag met die jongens op het veld", begint Smit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar ik heb de statistieken eens bekeken en het afgelopen jaar heeft Mulder het beter gedaan dan Vermeer."

Volgens de preses krijgt de 25-jarige sluitpost geen eerlijke kans. "Keepers worden vaak afgerekend op kleine momenten en Mulder krijgt nu het verwijt dat hij te weinig heeft laten zien en weinig uitstraling heeft, maar dat vind ik niet fair", aldus Smit, die vindt dat Mulder wel degelijk punten heeft gepakt.

Smit is wel 'echt superblij' met de komst van Karim El Ahmadi en Jens Toornstra. "Ik geloof absoluut dat Feyenoord dit jaar voor de titel kan gaan. We zijn misschien niet heel goed begonnen, en dat kan ons aan het einde weer opbreken, maar we moeten gewoon voor het hoogst haalbare gaan."