LIVE + goals: Feyenoord verzaakt in de Kuip, PEC trotse mede-koploper (gesloten)
Volg alle ontwikkelingen in de Eredivisie op deze pagina

13-09-2014 22:39
12

Een drukke zaterdag in de Eredivisie. Bijna alle topclubs komen in actie. Ajax en FC Twente openen de avond met wedstrijden tegen respectievelijk Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. Feyenoord (tegen Willem II) en PSV (tegen PEC Zwolle) komen allebei om 20.45 uur in actie. Volg alle ontwikkelingen op deze pagina!

22.39: AFGELOPEN! Met hangen en wurgen houdt Willem II stand in De Kuip (1-2). De Tilburgers gaan de ploeg van Fred Rutten voorbij op de ranglijst en stijgen naar de tiende plek.

22.36: AFGELOPEN! PEC Zwolle wint terecht van PSV met duidelijke cijfers (3-1). Ron Jans deelt in elk geval de komende week de koppositie met het vandaag verslagen PSV.

22.33: Rienstra beslist de wedstrijd met deze schitterende stift:

22.32: Willem II ontsnapt in de slotminuut nadat Jens Toornstra de paal raakt met een vlammend schot vanaf de rand van het strafschopsgebied.

22.29: GOAL! Ben Rienstra beslist de wedstrijd met een schitterende stift vanaf randje zestien en zet PEC Zwolle op een 3-1 voorsprong.

22.26: Elvis Manu heeft vrije doorgang naar het doel van Willem II, maar wordt op risicovolle wijze van de bal gehaald door een Tilburgse verdediger. Scheidsrechter Kongolo besluit echter door te laten voetballen.

22.22: Luuk de Jong kopt gelijkmaker binnen tegen PEC, maar blijkt een half metertje buitenspel te staan. De treffer werd terecht geannuleerd door Makkelie.

22.24: De rake kopbal van debutant Colin Karim-Richards:

22.19: GOAL! Daar is dan eindelijk de aansluitingstreffer voor Feyenoord (1-2). Luke Wilkshire geeft een mooie voorzet op maat die feilloos wordt binnengekopt door de debutant Colin Karim-Richards.

22.14: Tony Vilhena eist vrije trap op en krult de bal nét over de kruising. Feyenoord zal snel de aansluitingstreffer moeten maken om nog een puntje over te houden aan dit duel met Willem II. Tussenstand 0-2.

22.06: Schitterende treffer van Joost Broerse:

22.04: GOAL! Joost Broerse maakt zijn fout uit de eerste helft goed en krult een vrije trap van ruim twintig meter schitterend achter Jeroen Zoet (2-1).

21.52: PEC Zwolle en PSV houden elkaar tot dusver in evenwicht. Het zal nog lastig genoeg worden voor de Eindhovenaren om de vijfde zege van het seizoen veilig te stellen.

21.35: AFGELOPEN! Daley Sinkgraven is matchwinner geworden in Alkmaar met zijn doelpunt voor SC Heerenveen (0-1). De Friezen namen terecht drie punten mee naar het hoge noorden.

21.31: RUST! PSV moet ook de tweede helft nog vol aan de bak voor de felbegeerde drie punten. De Eindhovenaren hebben nog 45 minuten om PEC Zwolle kapot te spelen. De equipe van Phillip Cocu moet het de tweede helft stellen zonder sterspeler Memphis Depay, de smaakmaker viel al vroeg in de wedstrijd uit met een liesblessure. Ruststand 1-1.

21.31: RUST! Feyenoord is de weg helemaal kwijt in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Graziano Pèlle wordt overduidelijk gemist door de Rotterdammers die tegen een terechte(!) 0-2 achterstand aankijken.

21.28: Jeroen Zoet heeft er wel eens beter uitgezien:

21.25: GOAL! Jeroen Zoet verkijkt zich op het houdbare afstandsschot van Jesper Drost die PEC Zwolle weer naast PSV brengt (1-1).

21.18: GOAL! Luuk de Jong faalt niet en benut de strafschop met een zacht balletje door de midden van het doel (1-0).

21.17: PENALTY! Na een domme handsbal van Joost Broerse krijgt PSV de 1-0 op een presenteerblaadje aangeboden...

21.15: Ryan Thomas levert een prachtige crosspass af bij Jesper Drost, die de bal op zijn beurt net niet goed kan controleren. Helaas voor Ron Jans is de kansrijke situatie vervlogen. waardoor een echte kans uitblijft. Zwolle houdt echter wel de overhand tijdens deze wedstrijd.

21.08: GOAL! Samuel Armenteros gaf al de assist voor de openingstreffer van de Tilburgers en verdubbelt in de 23e minuut hoogstpersoonlijk de voorsprong voor WIllem II (0-2).

20.59: Feyenoord krijgt een opgelegde mogelijkheid via een vrije trap van Luke Wilkshire. Van zo'n 25 meter krijgt hij de bal niet tussen de palen.

20.54: GOAL! Willem II komt na acht minuten verrassend op een 0-1 voorsprong. Samuel Armenteros levert een prima voorzet af, Frank van der Struijk promoveert de inswinger met een schitterende volley tot doelpunt.

20.51: Arnold Mühren krijgt een goede kans op de gelijkmaker tegen SC Heerenveen, maar verzuimt om te scoren.

20.45: AFGETRAPT! De bal rolt ook in Rotterdam tussen Feyenoord en Willem II. In het oosten heeft de trotse nummer drie PEC Zwolle koploper PSV op bezoek.

20.35: Over tien minuten begint Kenneth Vermeer aan zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord. Het Legioen zit er weer klaar voor! Foto: VoetbalPrimeur.

20.33: RUST! AZ en SC Heerenveen houden het voor een klein kwartiertje voor gezien. Heerenveen leidt met een terechte 0-1 voorsprong.

20.26: De openingstreffer van Daley Sinkgraven:

20.23: GOAL! Daley Sinkgraven zet SC Heerenveen op een terechte 0-1 voorsprong in Alkmaar. De Friezen verzuimden eerder de openingstreffer te maken maar daar is eindelijk het doelpunt.

20.21: AFGELOPEN: Ajax wint met 2-1 van Heracles Almelo, maar wat was het spel van de Amsterdammers matig. Woensdag komt een tegenstander van een ander kaliber op bezoek: Paris Saint-Germain.

20.16: Prima kopbal van van Wout Weghorst:

20.13: GOAL! Wordt het nog spannend in de Arena? Wout Weghorst, voor het eerst in de basis bij Heracles, kopt raak uit een voorzet. Knappe kopbal! 2-1 nog maar...

20.08: SC Heerenveen komt bijna op voorsprong tegen AZ, maar Mark Uth wordt net niet bereikt waardoor de kans verloren gaat.

20.07: Thulani Serero kan alleen op de sluitpost van Heracles af. Echter wacht hij te lang waardoor een Heraclied nog net kan ingrijpen.

19.59: Ook de basiself van PEC Zwolle en PSV zijn inmiddels naar buiten gebracht. Phillip Cocu geeft de voorkeur aan de pijlsnelle Luciano Narsingh, Jurgen Locadia moet hierdoor genoegen nemen met een plekje op de reservebank.

De opstellingen:

PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum; Rienstra, Lam, Drost; Lukoki, Necid, Thomas.

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum: Maher, Guardado; Narsingh, De Jong, Depay.

19.52: De opstellingen voor de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II zijn bekend. Kenneth Vermeer maakt vanavond zijn debuut voor de Rotterdammers. Dit gaat ten koste van de jarenlange eerste doelman Erwin Mulder.

Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; El Ahmadi, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede en Boëtius.

Willem IILamprou; Dijks, Peters, D.Wuytens, Van der Struijk; S.Wuytens, Haemhouts, Braber; Ondaan, Armenteros, Sahar.

19:24: Is Arek Milik dan toch dé spits die Ajax nodig heeft?

19.40: Daar is Heracles! Een gigantische kans voor Thomas Bruns, maar Jasper Cillessen redt uitstekend op het schot van dichtbij

19.39: Schone zet Ajax bijna op 3-0. Voor de tweede keer deze avond schiet hij op de paal.

19.36: Castaignos mist penalty! Na een overtreding van Wijnaldum heeft scheidsrechter Van Sichem geen andere optie dan de bal op de stip te leggen. Luc Castaignos verzuimt het buitenkansje te benutten.

19.24: Opstellingen AZ - sc Heerenveen:

De Alkmaarders missen Stefan Berghuis vandaag in de aanvalslinie. Zijn vervanger is de van FC Volendam overgekomen Robert Mühren, die zijn basisdebuut maakt.

AZ: Rochet; Luckassen, Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen; Gudelj, Haye, Ortiz; Hupperts, Mühren, Tankovic.

SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Buijs, Van Aken, Van Anholt; De Roon, Sinkgraven, Van den Berg; Slagveer, Uth, Thorsby

19.21: Rust! FC Twente leidt met 2-1 tegen Go Ahead Eagles, Ajax zoekt de kleedkamers op met een 2-0 voorsprong.

19.20: De tweede treffer van Ajacied Milik (2-0):

19.16: GOAL! In de extra tijd van de eerste helft maakt Arek Milik zijn tweede treffer. Na een uitstekende actie van El Ghazi schiet Milik hard raak met links: 2-0!

19.10: De treffer van Jesús Manuel Corona:

19.03: Heracles wordt gedupeerd door de arbitrage. Thomas Bruns wordt afgevlagd wegens buitenspel, maar dat was het niet. Hij kon alleen door op Cillessen.

19.02: GOAL! FC Twente pakt opnieuw de leiding (2-1). Ditmaal is Jesús Manuel Corona het eindstation. Hij slalomt door de verdediging van Go Ahead en rondt fraai af in de verre hoek.

18.58: Ajax krijgt een gigantische kans op de 2-0, maar alleen voor Dennis Telgenkamp komt Davy Klaassen een teenlengte tekort.

18.56: De gelijkmaker van Marnix Kolder in de 22e minuut:

18.50: GOAL! Go Ahead komt op 1-1 bij FC Twente. Marnix Kolder schiet in de korte hoek langs Marsman!

18.48
: Ajax is slordig in zijn spel, waardoor Heracles er gevaarlijk uit kan komen. De precizie bij de hekkensluiter ontbreekt echter.

18:47: De goal van Castaignos in de vierde minuut:

18:45
: De goal van Milik in de tweede minuut.

18.38: GOAL! FC Twente komt vroeg op voorsprong na een doelpunt van Luc Castaignos in de vierde minuut (1-0). De spits rondt een mooie aanval af. De assist is van Hakim Ziyech.

18.31: GOAL! Arek Milik opent de score voor de Amsterdammers in de eerste minuut (1-0). Hij wordt weggestuurd door Lasse Schone en schiet uitstekend raak met links.

18.30: Zowel de wedstrijd Ajax - Heracles Almelo als FC Twente - Go Ahead Eagles is begonnen.

17:45: Ook bij FC Twente en Go Ahead Eagles is bekend wie aan de aftrap staan. Jesus Corona krijgt de kans van Alfred Schreuder. Hij neemt de plek van Kasper Kusk over.

Opstellingen:
FC Twente: Marsman; Schilder, Bjelland, Lachman, Martina; Mokotjo, Ziyech, Ebecilio; Mokhtar, Castaignos, Corona.

Go Ahead Eagles: Cummins; Wijnaldum, Vd Linden, Schenk, Nieuwpoort; Overgoor, Duits, Van Ooijen; Lewis, Kolder, Reimerink.

17:40: De opstellingen van Ajax en Heracles zijn bekend. Bij de Amsterdammers nog geen plek voor aanwinst Niki Zimling. Nick Viergever start als verdedigende middenvelder. In de spits Arek Milik, die Kolbeinn Sigthórsson vervangt. De IJslander krijgt vanwege ‘zijn zware programma’ rust van Frank de Boer.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Serero; El Ghazi, Milik, Schöne.

Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Engberink; Bruns, Pelupessy, Fledderus; Tannane, Weghorst, Linssen.

Op deze pagina zullen we ook de beschikbare video's van de doelpunten plaatsen. De pagina wordt continu aangevuld.