De Boer wil Zlatan aan banden leggen: Wel respect hebben, maar geen ontzag
"Ik denk dat we zeker veel beter kunnen en moeten"

De Boer wil Zlatan aan banden leggen: "Wel respect hebben, maar geen ontzag"

16-09-2014 13:22

Ajax heeft het net als in voorgaande jaren niet getroffen bij de loting voor de Champions League. De Amsterdammers werden ingedeeld in een groep met Paris Saint-Germain, FC Barcelona en APOEL Nicosia. De eerste tegenstander in het miljoenenbal is woensdag de kampioen uit Frankrijk.

"We hoeven niet onder stoelen of banken te steken dat we in een hele zware poule zitten", trapt Ajax-trainer Frank de Boer dinsdag af tijdens een persconferentie. "We hebben misschien wel de sterkste ploegen getroffen uit pot 1 en 2. Het zit niet mee. Anderzijds hebben we vorig jaar getoond dat we ook tegen sterke ploegen kunnen voetballen. Je moet ook je voordeel halen uit sterke tegenstanders, ervan proberen te genieten en proberen te stunten. Maar qua budget zitten er hele grote verschillen tussen de clubs."

Vooralsnog komt Ajax stroef uit de startblokken. De regerend landskampioen verloor twee keer in de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden en qua spel valt er nog veel winst te behalen. "Ik denk dat we zeker veel beter kunnen en moeten. Ik heb ook al heel veel goede dingen gezien. Ik maak me in dat opzicht niet zo heel veel zorgen. Alleen als je zo'n periode als tegen Heracles hebt tegen zo'n tegenstander, wordt het heel moeilijk. Maar wat ik zo proef van de spelers hebben ze er heel veel zin in om een hele mooie wedstrijd van te maken", zegt De Boer.

"PSG is een gevaarlijke outsider voor de eindzege"
De trainer ziet ook positieve punten. "Ik zie veel jongens die er tegenaan zitten, tegen hun vorm. Dan heb ik het over jonge jongens die net weer dat stapje maken. Of het nou Anwar El Ghazi is, Lucas Andersen of Arek Milik, die het nu weer redelijk heeft gedaan. Daarnaast zie ik bij de jongens die de kar moeten trekken een verbetering. We hebben de eerste wedstrijd tegen Vitesse niet goed gevoetbald, maar daarna zijn we drie keer beter geweest, vind ik. Dan moet het een keer de goede kant opgaan of vallen, daar ga ik ook vanuit."

De tegenstander van woensdag, Paris Saint-Germain, wil op korte termijn Europa veroveren. Volgens De Boer is de Franse kampioen aardig op weg die ambitie te bewerkstelligen. "Ze hebben vorig jaar bewezen dat ze heel dicht tegen de absolute top van Europa zitten. Als je naar de spelers kijkt is dat wel zo. Ik denk ook wel dat trainer Laurent Blanc er een echt team van heeft gemaakt. Die combinatie maakt het een gevaarlijke outsider voor de eindzege."

"Je moet wel respect hebben, maar geen ontzag"
De wedstrijd van woensdag staat tevens in het teken van de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic in Amsterdam. De Zweed brak bij Ajax door en begon vanuit Amsterdam aan een zegetocht door Europa. De Boer heeft respect, maar geen ontzag voor de spits en zijn ijzersterke ploeg. "Ik vind dat je tegen elke tegenstander of club respect moet hebben, maar dat betekent niet dat je je eigen spel niet moet spelen. Als verdediger moet je hem uitschakelen. Je moet wel respect hebben, maar geen ontzag."