Eerste kraker tussen Bayern en Real eindigt onbeslist, beslissing valt in Spanje

Eerste kraker tussen Bayern en Real eindigt onbeslist, beslissing valt in Spanje

30 april - 22:48 Laatste update: 22:58
89

De eerste confrontatie tussen Bayern München en Real Madrid heeft geen winnaar opgeleverd. In Duitsland eindigde een vermakelijk duel in 2-2. Matthijs de Ligt maakte vanwege een knieblessure geen deel uit van de selectie van Bayern en keek toe vanaf de tribune. 

Hoewel het Bayern was dat in de eerste helft de overhand had, waren het de bezoekers uit Spanje die op typerende wijze op voorsprong kwamen. Vinicius Junior werd op schitterende wijze diep gestuurd door Toni Kroos, waarna de Braziliaan fijntjes afrondde. Met name de assist van de Duitse middenvelder, die zelf jaren voor Bayern speelde, was van grote klasse.

Na rust besloot Leroy Sané een tandje bij te schakelen. Dat resulteerde in een schitterende dribbel vanaf de rechterkant van het veld, gevolgd door een kiezelhard schot. Arjen Robben, die te gast was in de Allianz Arena, zal goedkeurend geknikt hebben. 

Daar stopte het niet voor Bayern. De thuisploeg hield de druk er flink op bij Real Madrid en dat resulteerde binnen enkele minuten in een strafschop. Jamal Musiala werd neergehaald in het zestienmetergebied, waarna Harry Kane koelbloedig afrondde vanaf elf meter. 

Lange tijd leek Bayern er met de buit vandoor te gaan, ware het niet dat Real Madrid óók een penalty kreeg. Min-jae Kim, de vervanger van de geblesseerde Matthijs de Ligt, zag er niet sterk uit en legde Rodrygo over de knie. Daar wist Vinicius op zijn beurt wel raad mee, waardoor de return in Madrid nog helemaal open ligt.