Nederlander haalt uit naar Rodgers: Hij denkt het te weten, maar dat is niet zo
"De technische staf van Liverpool mist simpelweg ervaring"

Nederlander haalt uit naar Rodgers: "Hij denkt het te weten, maar dat is niet zo"

01-11-2014 13:39
2

Brendan Rodgers is zelf schuldig aan de matige seizoenstart van Liverpool. Dat stelt René Meulensteen, die de Premier League met stijgende verbazing aanschouwt, in gesprek met de BBC.

De tegenvallende prestaties van Liverpool dit seizoen kan aan de langdurige blessure van Daniel Sturridge worden gehangen, maar daar gaat Meulensteen niet in mee. Rodgers had zijn technische staf in de zomer moeten versterken, vindt de Nederlander. "Dat is zijn grootste fout. Hij denkt dat hij de juiste mensen om zich heen heeft verzameld, maar dat is een verkeerde opvatting", zegt Meulensteen.

"De technische staf van Liverpool mist simpelweg ervaring. Ik snap dat niet. Brendan is een goede manager, maar hij had een door de wol geverfde assistent naast zich neer moeten zetten. Liverpool betaalt daar nu de prijs voor. Ze spelen dit seizoen drie keer per week en dat vergt een andere manier van managen. Als Brendan dat niet wist, had hij dat aan iemand moeten vragen."

De vijftigjarige Meulensteen vierde tussen 2008 en 2013 grote successen als rechterhand van Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Na de aanstelling van David Moyes was de Nederlander niet meer welkom. Avonturen bij FC Anzhi en Fulham mislukten vervolgens volledig.