Gevreesd scenario komt uit: Ajax mist middenvelder waarschijnlijk drie duels
Middenvelder opgeroepen voor Afrika Cup

Gevreesd scenario komt uit: Ajax mist middenvelder waarschijnlijk drie duels

18-12-2014 11:58
6

Waar Ajax al bang voor was, gaat gebeuren. Thulani Serero is opgenomen in de voorlopige selectie van Zuid-Afrika voor de Afrika Cup. De middenvelder mist daardoor in ieder geval drie Eredivisie-wedstrijden van de Amsterdammers.

Serero ontbreekt, als hij ook in de definitieve selectie terechtkomt, tijdens de duels met FC Groningen (thuis), Feyenoord (thuis) en Vitesse (uit). De finale van de Afrika Cup wordt op 8 februari gespeeld. Als Zuid-Afrika zo ver komt, mist Ajax Serero nog eens drie wedstrijden. Bondscoach Shakes Mashaba maakt op 30 december zijn definitieve selectie bekend.

Bij Ajax speelt Serero de laatste maanden als controleur op het middenveld. "Ik ben een voetballer, ik moet me aan elke situatie kunnen aanpassen. Ik denk dat die positie bij me past. Ik speel daar voor het team en ik doe het zonder problemen", zegt hij tegen AT5. "Je moet het spelletje goed kunnen zien. Je hebt iedereen voor je, de spelers moet je coachen, daar ben ik volgens mij erg goed in."

Dat Serero nu vooral verdedigend moet denken, is echter wel wennen. "Als ik het team zie aanvallen en ik achter moet blijven, dan mis ik het wel", besluit de Zuid-Afrikaan.