'Feyenoord stoomt talenten beter klaar dan Ajax' na kijkje op Europese velden
Lof voor 'Rotterdamse' Oranje-internationals

'Feyenoord stoomt talenten beter klaar dan Ajax' na kijkje op Europese velden

13-02-2015 10:49
13

Waar het met meerdere oud-spelers van Ajax snel bergafwaarts gaat, daar blijkt Feyenoord een prima opleidingsinstituut. Die conclusie trekt het Algemeen Dagblad na een kijkje op de Europese velden.

Feyenoord nam in de zomer afscheid van in totaal drie internationals en stuk voor stuk presteren ze naar behoren. Daryl Janmaat is de assistkoning van Newcastle United, Stefan de Vrij is na een lastig begin een onomstreden kracht bij SS Lazio en FC Porto beleeft veel plezier aan Bruno Martins Indi.

'Clubicoon Alan Shearer kraakte hem op tv na zijn eerste Engelse topper. Hij blunderde bij Oranje en werd door de nieuwe bondscoach op een zijspoor geparkeerd. ‘Maar hij speelt juist alles bij Newcastle United en is na Everton-back Leighton Baines de verdediger met de meeste assists (vijf). Hij voldoet, net als de andere Feyenoorders die dit seizoen in het buitenland aan de slag zijn gegaan', schrijft de krant over Janmaat.

Ook is er lof voor De Vrij en Martins Indi, die dit seizoen vrijwel alles spelen bij hun clubs Lazio en Porto. 'Als de staf van het Nederlands elftal De Vrij bekijkt in de Serie A, zien ze een verdediger die van zich afbijt, die steeds een beetje meer kerel wordt in de duels.' En over BMI: 'Martins Indi gaat komende week op verkenning in de knock-outfase van de Champions League. Ze raakten allemaal niet van de leg na hun start. Knap.'