Verhoek: Moet ik dan zeggen dat ik hem een klootzak vind, of een slechte trainer?
De buitenspeler keek terug op zijn tijd bij Feyenoord

Verhoek: "Moet ik dan zeggen dat ik hem een klootzak vind, of een slechte trainer?"

17-02-2015 17:43
4

Het was een roerige week voor Go Ahead Eagles, na het polletje van Mickey van der Hart en de winst op rivaal PEC Zwolle. De terugspeelbal van Wesley Verhoek tegen Ajax werd een eigen doelpunt. Ook hij kreeg er veel over te horen.

In gesprek met Voetbal International gaat de 28-jarige rechtsbuiten in op het verlies tegen Ajax (1-2). "Een paar van die gasten zeiden: ‘Je moet zo’n bal altijd náást de goal terugspelen.’ Die moeten dat maar lekker bij de amateurs zeggen. Wat een onzin. Je hebt elk weekend duizenden van zulke terugspeelballen, alleen, wij hadden pure pech", aldus Verhoek.

De buitenspeler keek ook nog terug op zijn tijd bij Feyenoord, waar hij weinig tot niet speelde. "De enige die ik de schuld kan geven, is mezelf. Blijkbaar heb ik de trainer niet laten zien dat ik goed genoeg was voor een basisplaats." De spelers van Go Ahead Eagles vragen Verhoek ook of hij Feyenoord-coach Fred Rutten niet mag, omdat hij hem niet opstelde. "Moet ik dan zeggen dat ik hem een klootzak vind, of een slechte trainer? Dat vind ik helemaal niet. Dat hij niet voor mij heeft gekozen, wil niet zeggen dat ik hem een slechte trainer vind. Integendeel."

Ambities heeft hij nog wel, maar onzekerheid is er ook. Het contract van Verhoek loopt nog een jaar door. "De vraag is wat de club wil. Met mij door, weer verhuren, ontbinden… Tegen PEC voelde ik me echt weer een jonge, ambitieuze hond. Eentje die wekelijks wil voetballen. Of het nou bij Feyenoord, Go Ahead of waar dan ook is: het gaat niet meer gebeuren dat ik een half jaar op de tribune zit", besluit hij.