Volgende verandering op komst: 'Zeer te betreuren dat hij FC Twente gaat verlaten'
"Ik wil al mijn collega's bedanken voor bijna acht jaar FC Twente"

Volgende verandering op komst: 'Zeer te betreuren dat hij FC Twente gaat verlaten'

25-02-2015 19:08
1

FC Twente neemt vanaf 1 maart afscheid van Cees Lok als technisch manager. Hij zal geen onderdeel worden van het nieuwe bestuur, de zogenoemde one tier board. Lok zou niet de ambitie hebben om de rol van manager voetbalzaken in te vullen.

Om de club de ruimte te geven een persoon voor die functie te zoeken, is besloten dat Lok de organisatie gaat verlaten. Zo meldt de club op zijn officiële website. De club gaat zich beraden om de ontstane vacature in te vullen. "Het is voor mij een voorrecht geweest om bij deze fantastische club te hebben mogen werken. Ik wil al mijn collega's bedanken voor bijna acht jaar FC Twente. Ik wens de club heel veel succes toe in dit jubileumjaar en in de verdere toekomst."

"Het is zeer te betreuren dat Cees FC Twente gaat verlaten", geeft aftredend voorzitter Joop Munsterman aan. "Cees heeft zich altijd met veel passie en bezetenheid ingezet binnen ons voetbalbedrijf. Of het nu ging om de organisatie, de mensen, jonge eigen talenten of aangetrokken spelers; hij begeleidde hen allen even intensief, teneinde zoveel mogelijk jonge spelers klaar te stomen voor het eerste elftal. Hij prefereerde het om zijn werk in de luwte te doen, waarbij het belang van de club altijd voorop stond."

"Als je dan nu ziet welke spelers er doorbreken bij de eerste selectie, maar ook welke talenten al de overstap maken naar de beloften, dan kun je alleen maar concluderen dat hij erg belangrijk is geweest voor FC Twente. We zijn Cees zeer dankbaar voor zijn jarenlange inzet en toewijding en wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière die ongetwijfeld in de voetballerij ligt."