Ex-Ajacied maakt indruk in Manchester: Verder dan leeftijdsgenoten

Ex-Ajacied maakt indruk in Manchester: "Verder dan leeftijdsgenoten"

Gepubliceerd: dinsdag 10 maart 2015 om 13:55di 10-03-2015 om 13:55

Timothy Fosu-Mensah speelt sinds dit seizoen in de jeugdopleiding van Manchester United. Bij de Engelse grootmacht is men zeer tevreden over de ex-Ajacied.

Manchester United pikte de centrale verdediger annex middenvelder afgelopen zomer op uit de jeugdopleiding van Ajax, voor iets meer dan 450.000 euro. Een transfer waar men bij United geen spijt van heeft. De zeventienjarige Fosu-Mensah maakt momenteel een goede indruk bij de U18-ploeg.

"Hij is fysiek verder dan veel van zijn leeftijdsgenoeten en is heel dynamisch en sterk", aldus jeugdtrainer Paul McGuiness tegen MUTV. "In verdedigend opzicht voegt hij veel toe. Hij is heel sterk in het veroveren van de bal en heeft daarnaast een goede voortzetting."

"In dat opzicht is hij een uitstekende aanwinst en het beste moet nog komen", voorspelt de jeugdtrainer. "Of hij in de verdediging of het middenveld gaat spelen? Dat moeten we nog zien."

Fosu-Mensah is in het bezit van zowel de Nederlandse als Ghanese nationaliteit, maar speelt zijn jeugdinterlands momenteel voor Oranje Onder-17, waar hij tevens aanvoerder is.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws