Harde hand bij United: Hij is de strengste coach die ik ooit heb gehad
Middenvelder kijkt ogen uit onder Van Gaal

Harde hand bij United: "Hij is de strengste coach die ik ooit heb gehad"

24-03-2015 10:38

Louis van Gaals wil is wet. Dat ondervindt ook Marouane Fellaini, middenvelder van Manchester United. Volgens de Belg is Van Gaal de juiste man op de juiste plaats.

"Als Van Gaal iets zegt moet je het ook zo uitvoeren. Doe je dat niet, dan lig je eruit. Hij is de strengste coach die ik ooit heb gehad. Daar hadden we ook nood aan. Zeker na vorig seizoen was er een trainer nodig die sommige spelers kwam wakker schudden", zegt de 27-jarige spelverdeler in de Belgische media.

De middenvelder heeft de smaak inmiddels te pakken. De afgelopen weken werden Tottenham Hotspur (3-0) en Liverpool (1-2) aan de zegekar gebonden. "Het heeft even geduurd, maar ik ben weer op niveau. Nu kan ik eindelijk weer genieten. Ik ben op mijn best als ik speel, het maakt niet uit waar. Het is simpel: ik pas me aan aan het systeem van de coach."

De werkwijze van Van Gaal, die momenteen vierde staat, blijkt wel aan te slaan. De laatste vier duels werden allemaal winnend afgesloten en plaats twee is nog steeds in zicht. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt acht punten.