Wijnaldum refereert aan recordkampioen: Ajax moet het voorbeeld zijn
Wijnaldum bijna kampioen met PSV

Wijnaldum refereert aan recordkampioen: "Ajax moet het voorbeeld zijn"

18-04-2015 07:53
1

Georginio Wijnaldum hoopt zaterdagavond met PSV kampioen te worden. Als het aan de aanvoerder ligt, is de aanstaande landstitel een voorbode voor meer.

"Deze titel mag geen incident zijn. Het moet niet gaan, zoals bij AZ en FC Twente. Dat je kampioen wordt en daarna weer wegzakt. Ajax moet het voorbeeld zijn. PSV moet dit succes nu uitbouwen en vaker kampioen worden", zegt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf.

Het is echter nog de vraag of Wijnaldum ook volgend seizoen in Eindhoven speelt. De aanvallend ingestelde pion op het middenveld presteert namelijk prima en onder meer Gullit denkt dat Wijnaldum toe is aan een volgende stap. Vorig jaar kwam het er nog niet van. "Ik ben gebleven, omdat ik vertrouwen had in het team en altijd heel gelukkig ben geweest bij PSV", stelt Wijnaldum.

"De titel pakken was echt een must voor mij. Het is mijn negende seizoen in de eredivisie. Er zijn jongens die nooit de kans krijgen om kampioen te worden. Als ik later terugkijk op mijn carrière wil ik op minstens één kampioenschap terug kunnen kijken. Ik ben blij, dat we er nu zo dichtbij zijn", besluit hij.